Македонски English
Инфо

ДПТУ „Кола“ ДООЕЛ – Скопје е трговска фирма која успешно работи од 1992 година. „Кола“ е основана како мала, семејна фирма, но како резултат на успешното работење и перманентниот раст, во неа, како и во нејзините фирми-ќерки, „Тотал Плус Логистик“ и „Кола Логистика“, денес работат вкупно 255 вработени.

„Кола“ е директен увозник и дистрибутер на огромна палета на силни светски, регионални и локални брендови, а паралелно развива и свои приватни брендови. Во нашиот асортиман имаме голем број прехранбени производи, пијалаци, средства за лична хигиена и хигиена во домаќинството, кои со помош на нашиот броен возен парк ги дистрибуираме до сите продажни центри на големо и мало во Македонија.

Потпирајќи се на сопственото искуство и на стекнатата доверба кај клиентите, „Кола“ се стреми и понатаму да ги одржува високиот квалитет на својата работа и својот пораст. Затоа, и идејата од нашето мото – Го дистрибуираме најдоброто до најдобрите е основата на нашето секојдневно работење и целта кон која и во иднина ќе се стремиме.

Алатки

 • Современо ERP-решение (Enterprise Resource Planning), UPIS.NET
 • Мобилна апликација – им овозможува на теренските комерцијалисти брза и точна нарачка, со точен увид во залихата и достапноста на производите, како и контрола на продажни места преку креирање анкети
 • Контролинг
 • BI ТЕМПЕРО – платформа што овозможува синхронизирање на податоците од ERP и креирање извештаи потребни за носење важни деловни одлуки
 • Андроид апликација за лоцирање на координатите на купувачите
 • Систем за управување со магацин (Warehouse Management System), базиран на FEFO-принцип
 • Сертификат ISO 22000:2005
 • Награда „Best Buy 2015“ за брендот Baduco, која е гаранција за најдобар однос на цената и квалитетот

Unilever
Nectar
Lavazza
Fructal
Henkel
Carnex
Bambi
Paloma
Energizer
Awua Heba
Adria SN
Super Pire
Schar
Banini
Rexona
Pastificio Bolognese
Baduco
Baduco
Превземете каталог Храна | Пијалаци | Unilever | Бамби | Хорека | Henkel
ВИСОКОСТАНДАРДНИ СКЛАДИШТА
ГАЛЕРИЈА

„Кола“ поседува модерен магацин, на површина од 1920 м2, со 2.200 регални палетни полици. Со оглед на континуираниот пораст на обемот на работа, во тек е изградба на нов логистички центар, кој на површина од 8570 м2 ќе поседува:

 • 8 утоварни автоматизирани рампи;
 • 3 истоварни автоматизирани рампи;
 • Sprinkler system;
 • просторија за биоцидни производи;
 • просторија за експлозивни материи;
 • целосна покриеност со Wi-Fiмрежа, потребна за непрекинато и брзо функционирање на системот за управување со магацин (WMS).
Дистрибуција
Секторот за логистика поседува флота од 44 товарни возила, а дистрибуцијата се организира од главните магацини на компанијата, лоцирани во Скопје. Во Охрид, Битола, Струмица и Штип имаме организирано т.н. „cros docking“ систем, со цел побрза и поефикасна испорака на нашата стока на пооддалечените локации во земјата.
Продажба
 • Нашата продажна оператива е поделена на сектори. Секој од секторите ја има следната организациска структура: 

  Директор на продажба;
  КА, ТТ или бренд-менаџер;
  Супервизори;
  Комерцијалисти за клучни купувачи;
  Комерцијалисти за останати купувачи;
  Мерчандајзери. 

  Со цел најдобра организација на дистрибуцијата, пазарот го имаме поделено на 7 региони: скопски, полошки, брегалнички, пелагониски, кумановски, охридски, повардарски, а секој регион си има посебен комерцијалист од секој сектор, чијашто работа е надгледувана од супервизор. Нарачките до централата се испраќаат со помош на мобилна апликација, а дистрибуцијата се врши согласно рутинг-планот на компанијата.

 • ХРАНА Момчило Поповиќ
  +389 71 342 991
  СОКОВИ Илчо Василевски
  +389 70 372 352
  БАМБИ Магдалена Тодоров
  +389 70 351 310
  UNILEVER Љупчо Несторовски
  +389 70 363 266
  ХОРЕКА Пајо Марјановиќ
  +389 71 346 930
  HENKEL Благој Ѓорѓиев
  +389 71 356 250
Контакт

ДПТУ „КОЛА“ ДООЕЛ

ул. „Качанички пат“ бр. 254
1000 Скопје

info@kola.com.mk

тел. +389 2 656 770 | +389 2 656 771
тел/факс +389 2 656 757